Menu

Bands

We are currently working with the following bands.

De Likt

De Likt – Vanuit het niets is een uitspraak die te vaak en te makkelijk gebruikt wordt in de muziek, maar de jongens van De Likt komen er dicht in de buurt;  Binnen een jaar sleepte ze in de finale van de Grote Prijs van Nederland de Muzikantenprijs in de wacht en stonden ze op festivals als Oerol, Metropolis, Motel Mozaique en Bevrijdingsfestival. Hun opvallende mix van pompende, funky beats en harde, ritmische rijms werkt verassend goed. Ook het publiek van deze drie jonge honden laat zich niet in een hokje duwen. Hippe studenten, vastgeroeste hiphopheads, rauwe rockers;  Allemaal werden ze meegesleurd in de energieke show van De Likt.

Hausmagger

4-mans formatie, waarvan de bassiste Myrle (‘The Beast’) een vrouw is.
De half Turkse drummer Daim (‘The Beauty’), is nauwelijks 20 jaar en al zo goed
dat het eigenlijk verboden is. Reid is nieuw en voorman Theo ‘Rembo’ Hausmagger ook wel bekend als ex-TV-ster, freelance steno-dichter en wanna-be gymnastiekleraar.

Hausmagger brengt catchy, Hollandstalige songs die, behalve dat ze gewoon schijtgoed zijn, tevens als een tekstueel handvat voor de liefde en het leven in het algemeen kunnen dienen.

bFAKE

bFAKE is DJ DNA “Arjen de Vreede” ook bekend van het legendarische Urban Dance Squad. Hij draait de knallende retro beats die uit de speaker komen als of het niks is. Om dit af te toppen staan daar 2 excentrieke Zuid Afrikaanse rappers rechtstreeks uit Kaapstad, PinKi en daBruin die met hun asociaal grote kapsels de tanden uit je smoel rappen. bFAKE is elektronische rock n roll die over de top van de tafelberg wandelt. bFAKE shockeert, intrigeert en 1 ding is zeker, je zal nooit stil staan tijdens hun concert.

Spasmodique

Spasmodique belichaamt het Rotterdamse geluid van de aftakeling, de paranoia, de woede en de angst. Het is een band die net als Nick Cave, Swans en Einsturzende Neubauten tot vandaag de dag relevant blijft…of er nu tien, twintig of zelfs dertig jaar tussen zit. Met nu nóg meer ervaring, meer beheersing en meer opgekropte frustratie achter de hand is Spasmodique machtiger en onberekenbaarder dan ooit. De inktzwarte bariton van Mark Ritsema, de meedogenloze donderslagen van Reinier Rietveld, de brommende bas van Martin Docters van Leeuwen en het hellevuur uit de gitaar van Arjo Hijmans…dit blijft een band om te koesteren.

Henk & Melle

Henk & Melle hebben afzonderlijk van elkaar al een bijzondere bijdrage geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Henk Koorn bracht met Hallo Venray een aantal legendarische rockalbums uit. Melle de Boer heeft met Smutfishs debuut Lawnmower Mind één van de beste Nederlandse rootsalbums op zijn naam staan. Samen, onder de simpele en doeltreffende noemer Henk & Melle, maken ze wonderschone en aaibare americana.

Het debuut ‘Roodnoot’, ontstaan in een ijskoude boerderij met dezelfde naam, dateert alweer uit 2012. De pers was het unaniem eens: deze samenwerking smaakt naar meer. Door middel van crowdfunding hebben de heren hun nieuwe album weten te verwezenlijken en het zouden Henk & Melle niet zijn als ze geen opmerkelijke locatie hadden gevonden voor het schrijfproces. De keuze is gevallen op een wegrestaurant: een plek waar je niet lang wilt zijn, zodat songs worden geschreven zonder er te lang bij stil te staan. Naar eigen zeggen is het dan ook een puurder plaatje geworden: “Alleen de gitaar, zang en het traporgeltje.”

Ook zeer geschikt om te boeken in je huiskamer, op je prive feestje of je bruiloft.

The Glucks

De sleazy garagepunk van geruchtmakend koppel Tina en Alek, oftewel The Glücks, werd door muziekblog Cutting Edge omschreven als “rock ontdaan van alle ballast, puur en onversneden.” Als dat geen understatement is…! Het mini-album Barefoot Sessions walst nietsontziend over je heen als een ontembare natuurkracht. In slechts 20 minuten tijd jagen The Glücks je op het lijf met acht balorige, fuzzy splinterbommen die recht in het gezicht opblazen.

Lang verhaal kort, The Glücks zijn onontkoombaar, megacatchy en gewoon verschrikkelijk goed. Dat bewezen de twee Vlamingen afgelopen maart nog op het Junkyard Festival in WORM met een bloedstollende show.

De Skaggerz

Sinds jaar en dag brengen De Skaggerz uit Rotterdam de hardste party-reggae-ska-punk naar de Nederlandse podia en festivals. De zes merkwaardige wezens waaruit de band bestaat slagen er telkens weer in om alledaagse momenten om te toveren in ware zweetsessies waar je als bezoeker geheid met meer energie uit komt dan dat je er in ging. Alle zes hebben ze een groot hart voor de muziek, maar bij de shows gaat het vooral om één ding: samen met het publiek een feestje bouwen dat zijn weerga niet kent!

Na de release van hun EP ‘Niet Helemaal Non-Fictie’ raakte de band in een stroomversnelling. Na deze release werd al snel de nieuwe single ‘Kut’ opgenomen en gingen zij een druk festivalseizoen tegemoet. Hieruit zijn een hoop bijzondere optredens voortgekomen, met onder anderen De Bazzookas, The Upsessions, De Stokers en De Hardheid op plekken als het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland, Bibelot en op het Magneet Festival.

In maart 2014 doken De Skaggerz opnieuw de studio in voor het opnemen van hun debuutalbum ‘Merkwaardige Wezens’. Dit album werd in september van dat jaar spectaculair gelanceerd in Rotown Rotterdam en werd goed ontvangen door de recensenten. De release party was tevens de kick off van een succesvolle popronde die tien shows heeft opgeleverd door het hele land. En op 15 november 2014 wonnen De Skaggerz bij de Grote Prijs van Rotterdam zowel de 1e prijs als de publieksprijs.

De Skaggerz spelen en zingen over de liefde, sprookjes, pensioenen en te dure concertkaartjes. Over hoe mooi de wereld is, of juist niet. Over plezier, aso’s en meisjes. Dit alles gehuld in een kleurrijke jas van dampende ska met een meer dan ruig randje. Check snel waar ze binnenkort bij jou in de buurt spelen! Like de Facebookpagina zodat je altijd up to date bent, bemachtig de sticker, het album en wordt zelf ook een echte Skagger!

Stöma

Stöma (Wouter van Wijk en Bruno Ferro Xavier da Silva) is misschien wel de meest technische band die Rotterdam zich rijk kan rekenen. Rare maatsoorten, crossovers naar verschillende genres, loopstations en effecten, het kan niet gekker. Met in de hoofdrol de waanzinnige bassist Bruno en de meesterlijke drummer Wouter van Wijk hebben ze inmiddels al drie albums op hun naam staan. Stöma heeft inmiddels gespeeld in o.a. Paradiso, Bibelot, Nighttown, Worm en stonden op Metropolis Festival. Ze opende ook voor grote namen als Tricky en Bush en last but not least tourden ze door Turkije, Belgie, Rusland en Oekraine.

Treehook

Treehook staat bekend om hun energieke live set, met nog maar een paar shows achter de rug zien wij met Cloudhead de potentie in deze act. Wie deze jongens zijn zal niet bekend worden maar dat ze live het bruutste gevoel bij je naar bovenhalen mag duidelijk zijn. Treehook is beïnvloed door bands als Lightning Bolt, Kapitan Korsakov en Slint.

Doktor Schnitt

Doktor Schnitt (Nique Quentin, Philipp Ernsting en Bruno Ferro Xavier da Silva) is een dynamisch electro-clash, funky trio die het publiek non stop laat dansen. Wat heb ik gezien? Is vaak de reactie na een concert. Wat weet je wel? Dat de show je van begin tot eind boeide, dat de muzikanten gestoord goed zijn en dat je ze zeker nog eens wilt zien.

In the past Cloudhead worked with

The Afterveins

theafterveins

 

 

 

 

 

 

Iguana Deathcult

12141501_964896126866953_3280159705883820883_n

Joe Madman & The Sidewalkers

10351480_669748086479023_2225220712004856326_n

The Sweet Release Of Death

10405297_963819830315980_8599814901724153005_n

The Lumes

1526758_1634621896770344_5638504129912295504_n