Menu

Bands

We are currently working with the following bands.

De Likt

De Likt – Vanuit het niets is een uitspraak die te vaak en te makkelijk gebruikt wordt in de muziek, maar de jongens van De Likt komen er dicht in de buurt;  Binnen een jaar sleepte ze in de finale van de Grote Prijs van Nederland de Muzikantenprijs in de wacht en stonden ze op festivals als Oerol, Metropolis, Motel Mozaique en Bevrijdingsfestival. Hun opvallende mix van pompende, funky beats en harde, ritmische rijms werkt verassend goed. Ook het publiek van deze drie jonge honden laat zich niet in een hokje duwen. Hippe studenten, vastgeroeste hiphopheads, rauwe rockers;  Allemaal werden ze meegesleurd in de energieke show van De Likt.

Hausmagger

Juni 2007 kregen Ted Wesselo (ex-Rembo & Rembo) en Ed Sewerratti (surfsound-coryfee) het idee om de 60-uurs taakstraf van zanger Ted op de rondreizende Fellini-karavaan De Parade te vervullen. De band HAUSMAGGER was het resultaat. Goeie recht-toe-recht-aan-songs in onnederlands proza. Samen met baas drummer Jeroen van Leeuwen, Myrle “The Beast” aka Nancy Kleurenblind op Bas, en de rockende toetsenist Reid Steenhuis maken zij schijtgoeie muziek en zetten een kneiterdikke live show neer. Hausmagger: doodordinaire speciale Nederlandstalige surfrock doorspekt met ironie en 100% beleving

 

Knarsetand

Knarsetand mept op de resetknop en is terug met een nieuwe rauwe sound, vernieuwde bezetting, een energie als nooit tevoren en één boodschap: Welcome to the Mad House. Zeven man sterk brengt de band een overdonderende sound vol punkrock, breakbeat, electronica, balkan en cumbia. Als in een lucide nachtmerrie sleept Knarsetand haar luisteraars door de hallen van hun gekkenhuis, langs kamers vol intense, rauwe, tegendraadse en hypnotiserende indrukken. Met felle teksten, psychedelische soundscapes, verleidende blazers, heftige gitaarriffs, agressieve synths, pompende beats en zware basslines tovert de Knarsetand-machine overal waar ze komen om tot een bak kolkende energie.

Hallo Venray

Bij de meeste bands van 30 zit de sleet erop maar Hallo Venray daarentegen viert zijn dertigjarig bestaan met een album dat feller en urgenter klinkt dan ooit tevoren. De titel van dit veertiende album is Where Is The Funky Party? en Hallo Venray geeft zelf het antwoord. Het swingt, het schuurt, het is monter en melancholiek tegelijk. In de zomer van 2016 reisden Henk Koorn, Peter Konings en Henk Jonkers samen met JB Meijers af naar het zuiden van Frankrijk om daar in een studio aan de voet van de Mont Ventoux in een razend tempo Where Is The Funky Party? op te nemen. Het resultaat is werkelijk voortreffelijk of gewoon wat je mag verwachten van misschien wel de beste liveband van Nederland.

The Glucks

De sleazy garagepunk van geruchtmakend koppel Tina en Alek, oftewel The Glücks, werd door muziekblog Cutting Edge omschreven als “rock ontdaan van alle ballast, puur en onversneden.” Als dat geen understatement is…! Het mini-album Barefoot Sessions walst nietsontziend over je heen als een ontembare natuurkracht. In slechts 20 minuten tijd jagen The Glücks je op het lijf met acht balorige, fuzzy splinterbommen die recht in het gezicht opblazen.

De band deelde reeds podia met bands als Thee Oh Seas, The Sonics en Reverend Beat-Man en speelde op o.a. SJOCK, Grasnapolsky en Psycho Mind.

Spasmodique

Spasmodique belichaamt het Rotterdamse geluid van de aftakeling, de paranoia, de woede en de angst. Het is een band die net als Nick Cave, Swans en Einsturzende Neubauten tot vandaag de dag relevant blijft…of er nu tien, twintig of zelfs dertig jaar tussen zit. Met nu nóg meer ervaring, meer beheersing en meer opgekropte frustratie achter de hand is Spasmodique machtiger en onberekenbaarder dan ooit. De inktzwarte bariton van Mark Ritsema, de meedogenloze donderslagen van Reinier Rietveld, de brommende bas van Martin Docters van Leeuwen en het hellevuur uit de gitaar van Arjo Hijmans…dit blijft een band om te koesteren.

Henk & Melle

Henk & Melle hebben afzonderlijk van elkaar al een bijzondere bijdrage geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Henk Koorn bracht met Hallo Venray een aantal legendarische rockalbums uit. Melle de Boer heeft met Smutfishs debuut Lawnmower Mind één van de beste Nederlandse rootsalbums op zijn naam staan. Samen, onder de simpele en doeltreffende noemer Henk & Melle, maken ze wonderschone en aaibare americana.

Het debuut ‘Roodnoot’, ontstaan in een ijskoude boerderij met dezelfde naam, dateert alweer uit 2012. De pers was het unaniem eens: deze samenwerking smaakt naar meer. Door middel van crowdfunding hebben de heren hun nieuwe album weten te verwezenlijken en het zouden Henk & Melle niet zijn als ze geen opmerkelijke locatie hadden gevonden voor het schrijfproces. De keuze is gevallen op een wegrestaurant: een plek waar je niet lang wilt zijn, zodat songs worden geschreven zonder er te lang bij stil te staan. Naar eigen zeggen is het dan ook een puurder plaatje geworden: “Alleen de gitaar, zang en het traporgeltje.”

Ook zeer geschikt om te boeken in je huiskamer, op je prive feestje of je bruiloft.

Stöma

Stöma (Wouter van Wijk en Bruno Ferro Xavier da Silva) is misschien wel de meest technische band die Rotterdam zich rijk kan rekenen. Rare maatsoorten, crossovers naar verschillende genres, loopstations en effecten, het kan niet gekker. Met in de hoofdrol de waanzinnige bassist Bruno en de meesterlijke drummer Wouter van Wijk hebben ze inmiddels al drie albums op hun naam staan. Stöma heeft inmiddels gespeeld in o.a. Paradiso, Bibelot, Nighttown, Worm en stonden op Metropolis Festival. Ze opende ook voor grote namen als Tricky en Bush en last but not least tourden ze door Turkije, Belgie, Rusland en Oekraine.

In the past Cloudhead worked with

Doktor Schnitt

bFAKE

 

 

 

De Skaggerz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

theafterveins

The Afterveins

 

 

 

 

 

 

12141501_964896126866953_3280159705883820883_n

Iguana Deathcult

10351480_669748086479023_2225220712004856326_n

Joe Madman and the Sidewalkers

10405297_963819830315980_8599814901724153005_n

The Sweet Release Of Death

1526758_1634621896770344_5638504129912295504_n

The Lumes