NIEUWS

Coversessies in Rotown met Feaver en Iguana

Home » Nieuws » Coversessies in Rotown met Feaver en Iguana
11698528_1101328373230457_48783485443647172_n
SOCIAL SHARE

Rotown zal dit jaar opnieuw de Summer Sessions organiseren. Lokale artiesten worden hierbij uitgenodigd om een speciale ode te doen aan hun grote voorbeelden. Gisteren werd de hele serie aangekondigd en vonden wij Feaver en Iguana Death Cult (natuurlijk niet geheel onverwacht) terug in het rijtje.

 

 

Feaver Plays Evan Dando (The Lemonheads) (zo 2 aug)
Bij de tweede editie van de Rotown Summer Sessions is het de beurt aan folk/americanaband Feaver om een eerbetoon aan hun grote voorbeeld te brengen. Evan Dando is zonder twijfel een van de meest kleurrijke en getalenteerde liedjesschrijvers uit de jaren tachtig en negentig. Zowel solo als met The Lemonheads heeft de beste man een grillig oeuvre op zak, met liedjes die zowel tegen post-hardcore als fijnzinnige powerpop aanschuren. Toch is het een man die meerdere keren bezweek onder het rock ‘n roll-fatalisme en nagenoeg niet de status quo van een Kurt Cobain of Eddie Vedder kon bemachtigen. Dat terwijl de liedjes van The Lemonheads van onschatbare pracht zijn en een prominente plek verdienen in hart en hoofd. Liedjesband pur sang Feaver is daarom geknipt om Dando’s werk vanavond met eerbied en verve te vertolken.

Iguana Death Cult Plays Iggy Pop (zo 16 aug)
Garagepunk-monstruositeit Iguana Death Cult is ongetwijfeld een van de meest explosieve nieuwe bands uit onze havenstad. Een avondje bikkelharde protopunk zoals alleen Iggy & The Stooges dat doen, dat kun je deze rakkers net zo makkelijk toevertrouwen. ‘Search And Destroy’, ‘I Wanna Be Your Dog’, ‘1969’, ‘No Fun’ en natuurlijk ‘The Passenger’ zijn verplichte kost, al zal het ons niet verbazen als Iguana Death Cult onbekender werk uit de discografie van meneer Iggy Pop zal plukken. De man is nog altijd een fenomeen: tijdens Down The Rabbit Hole wist Iggy met zijn 68 jaar alle jonge honden vakkundig van het veld te spelen. Wij gokken intussen dat Iguana Death Cult gevaarlijk dichtbij the real deal gaat komen als we het hebben over ongetemde energie en volume.

Voor meer info en tickets: https://www.facebook.com/events/389146961288631/

VOLG CLOUDHEAD
LAATSTE INSTAGRAM

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

MEER NIEUWS
Scroll naar boven